top of page
POWERJAAR-LOGO-Final-Icon-Only-Depth-removebg-preview.png

Bij Powerjaar leer jij over de innovaties en uitdagingen waar wij nu én in de toekomst mee te maken hebben. Denk aan thema's zoals artificial intelligence; schone energie, lucht, natuur en oceanen; gezondheid, het rechtsysteem, leiderschap, ondernemerschap en psychologie.

Thema's die jou inspireren om erachter te komen wie jij bent, waar jij voor staat en waar jóú hart sneller van klopt!

Powerjaar tussenjaar studiekeuze studeren havo vwo welke studie

START VAN JOUW REIS ALS EXPLORER

sept '23

Jij komt in een team met in totaal 20 gezellige, optimistische en gemotiveerde Explorers, die in dezelfde fase zitten als jij (16-19 jaar oud).

Jouw reis start met een openingsceremonie, waar jij op een bijzondere wijze kennis maakt met het programma en met jouw reisgenoten.

Jouw Powerreis staat in het teken van het ontdekken van jouw passie, het ontwikkelen van vaardigheden die je nodig hebt in het hoger onderwijs en natuurlijk het hebben van een superleuke tijd!
Daarom vindt in september jouw eerste maandelijkse coachingsmoment plaats en maken wij een start met het verkennen van de gewenste studierichting(en). Via deze coachingsmomenten begeleiden wij jou één op één gedurende jouw hele Powerjaar-reis, zodat jij je maximaal kunt ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Daarnaast stemmen wij op basis van jouw studievoorkeur(en) met jou af wanneer en hoe vaak jij tijdens jouw Powerjaar open dagen en proefcolleges op hogescholen en/of universiteiten wenst te volgen.

WISDOM CLASSES: 3 DAGEN/WEEK

sept-okt '23

16,5 u/week

Het fundament van Powerjaar is ontwikkeld vanuit een wetenschappelijk én humanitair oogpunt. Vanuit dit perspectief én omdat wij bij iedere Wisdom Class inspiratie krijgen van een andere Expert, doe jij veel nieuwe inzichten op. Zij geven ons een beeld van de laatste innovaties, vertellen ons over hun ervaringen en brengen over wat hun veld van expertise zo bijzonder maakt. Vanuit een veilige en vertrouwde omgeving (de Wisdom Cave) krijg jij ook alle ruimte om jouw vragen te stellen. Ook doen wij regelmatig workshops en presenteer jij je eigen bevindingen, zodat jij nog beter aanvoelt welke thema's bij jou passen.

Moment 1: Het universum, natuurlijke selectie, evolutie.

Moment 2: Architectuur, klimaat en de natuur.

Moment 3: Een probleemoplossend onderzoek doen (incl. een Yellow Belt certificering).

Moment 4: Psychologie in het dagelijkse leven.

Moment 5: Wat zijn jouw drijfveren?

Moment 6: De moderne journalist.

Moment 7: De toekomst van tech en A.I.

Moment 8: Ondernemerschap.
Moment 9: De menselijkheid in de geneeskunde.

Moment 10: Advocaten: de bewakers van het recht.

Moment 11: Jezelf in balans krijgen en houden.

Moment 12: Innovatie in de financiële wereld.

Moment 13: De mens, haar cultuur en co-existentie. 

Moment 14: De accountant van de toekomst.

Moment 15: De wereld van acteren en toneel.

Moment 16 : Leiderschap in de nieuwe wereld.

Moment 17: De kunst van grafisch ontwerpen.

Moment 18: Duurzaam ondernemen.

Moment 19: Dieren, landschap, milieu, tuinbouw en duurzaamheid.

Moment 20: De grootste visionairs en meest ontwikkelde beschavingen.

Moment 21: Politiek en netwerken.

Moment 22, 23 en 24: Wat is jouw ambitie? 

Door elkaar uit te dagen en onderzoek te doen naar deze thema's vergroot jij niet alleen je algemene kennis, maar ook je relativerend vermogen en zelfreflectie worden sterk ontwikkeld. Daarnaast doe je nieuwe perspectieven op die bij zullen dragen aan jouw uiteindelijke studiekeuze.

BEDRIJFSONDERZOEK: 3 DAGEN/WEEK

nov-dec '23

16,5 u/week

Na het eerste blok van jouw Powerjaar-reis heb jij via klassikale inspiratie, (eventuele) proefcolleges en individuele coaching onderzocht waar jouw hart écht sneller van klopt.

Hoe gaaf is het om hierna écht een kijkje te nemen bij een professioneel bedrijf?

 

Tijdens jouw bedrijfsonderzoek-blok matchen wij jou namelijk aan een inspirerend bedrijf zo dicht mogelijk in lijn met jouw studierichting van voorkeur. Zo doe jij praktijkervaring op én proef je de cultuur/sfeer in de professionele wereld, waardoor je direct werkt aan het ontwikkelen van je competenties/vaardigheden.

 

Wat wordt er van jou verwacht?

Samen met andere Explorers vorm jij het onderzoeksteam voor het betreffende bedrijf.

Jullie krijgen een aantal 'problemen' of verbeterpunten toegereikt waar dit bedrijf tegenaan loopt en jullie onderzoek naar mogen doen. Dit doen jullie door bijvoorbeeld op verschillende afdelingen mee te kijken, interviews af te nemen en door marktonderzoeken te doen.

Op basis van jullie onderzoek stellen jullie een creatief en professioneel reflectieverslag op die jullie op de laatste dag presenteren voor het management van het bedrijf.

Vanuit Powerjaar krijgen jullie natuurlijk alle ondersteuning en begeleiding die jullie nodig hebben.

Wat leer jij van dit onderzoek?

Op deze unieke wijze maak jij van dichtbij mee hoe er op verschillende afdelingen wordt gewerkt, ontwikkel jij jouw communicatieve en creatieve vaardigheden en bouw jij een enorm netwerk op voor na jouw Powerreis. Hierdoor kun jij veel beter beoordelen of jouw beeld van een bepaald beroep/functie klopt en of dit bij jou past.

Uiteraard zal deze onderzoeksperiode ook op jouw CV in jouw voordeel werken!

BIJDRAGE AAN EEN GOED DOEL: 3 DAGEN/WEEK

jan-feb '24

16,5 u/week

Tijdens jouw Powerjaar doe jij veel (nieuwe) ervaringen op die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en aan de vragen: 'Wie ben ik' en 'Wat wil ik'.

Om dit nog verder te ontwikkelen lever jij in deze laatste fase van jouw reis samen met andere Explorers 3 dagen per week een bijdrage aan een goed doel.

 

Denk hierbij aan het organiseren van een evenement voor kansarme kinderen of aan het begeleiden van onwel geworden feestgangers tijdens een festival. Vaak zijn de initiatieven voor een goed doel gebonden aan datgene waar op dát moment behoefte aan is.

Jij ziet van binnenuit hoe deze goededoelenorganisaties opereren, samenwerken met diverse instanties én jij leert om te gaan met de verschillende behoeftes van onze maatschappij.

Bovenal ervaar jij hoe goed het voelt 'om te geven zonder daar fysiek iets voor terug te krijgen'. 

Tot slot staat jouw bijdrage, naast je maatschappelijke verplichting, natuurlijk onwijs goed op je CV!

EINDCEREMONIE POWERJAAR!

mei '24

één dag

Alle Powerjaar-studenten hebben in deze fase al een definitieve studiekeuze kunnen maken en krijgen van ons een ondertekende 'Brief van aanbeveling'. Via deze brief kun jij aan alle toekomstige instanties en werkgevers laten zien dat jij jouw Powerjaar succesvol hebt afgerond, welke competenties jij hebt ontwikkeld en dat wij jou steunen en van harte aanbevelen!

Op deze laatste dag kijken wij terug op de reis die jullie hebben doorgemaakt met de hoogtepunten van jullie gezamenlijke bevindingen en opgedane inspiratie.

Hierna sluiten wij het jaar én de dag natuurlijk weer ceremonieel af!

Powerjaar tussenjaar studiekeuze studeren havo vwo welke studie
Powerjaar tussenjaar studiekeuze studeren havo vwo welke studie

KOSTEN

Deelnemen aan Powerjaar kost €4.400,-.

 

Wij stimuleren alle deelnemers om naast een Powerjaar ook te werken, zodat jij deze investering grotendeels zelf kunt betalen. Stel dat jij 2 dagen per week, 8 uur per dag werkt en €9,- per uur verdient, dan verdien jij in 6 maanden tijd €3.456,- tijdens jouw Powerjaar!

Daarnaast blijkt het dat je zelf nog meer gemotiveerd bent om het maximale uit je Powerjaar te halen, wanneer je zelf een deel financiert.

 

Om de investering voor iedereen mogelijk te maken mag het bedrag in termijnen worden betaald.

Tot slot worden de reiskosten in blok 3 (door de meeste goede doelen) vergoed!

Word jij één van de Explorers bij Powerjaar?

bottom of page