POWERJAAR-LOGO-Final-Icon-Only-Depth-removebg-preview.png

Bij Powerjaar leer jij over de innovaties en uitdagingen waar wij nu én in de toekomst mee te maken hebben. Denk aan thema's zoals cybersecurity; schone energie, lucht, natuur en oceanen; duurzaam infrastructuur en leefomgevingen; toegang tot voedsel; pandemieën en gezondheid.

Thema's die jou inspireren om erachter te komen wie jij bent, waar jij voor staat en waar jóú hart sneller van klopt!

Pink Professional Roadmap Infographic Graph (3).gif

START VAN JOUW REIS ALS EXPLORER

sept '22

Jij komt in een team met in totaal 15 gezellige, optimistische en gemotiveerde Explorers, die in dezelfde fase zitten als jij (16-19 jaar oud).

Jouw reis start met de introductiedag, waar jij kennis maakt met het programma en met jouw reisgenoten.
Op de introductiedag staat jullie al een eerste verrassing te wachten!

Daarnaast vindt in september ook jouw eerste maandelijkse coachingsmoment plaats en maken wij een start met het verkennen van de gewenste studierichting(en). Via deze coachingsmomenten begeleiden wij jou één op één gedurende jouw hele Powerjaar-reis, zodat jij je maximaal kunt ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Daarnaast stemmen wij op basis van jouw studievoorkeur(en) met jou af wanneer en hoe vaak jij tijdens jouw Powerjaar proefcolleges op hogescholen en/of universiteiten wenst te volgen.

Powerjaar heeft een zelf ontwikkelde methodiek om achter jouw ambities te kunnen komen én om zo effectief mogelijk de studiekeuze te ontdekken past bij jouw passie!

WISDOM CLASSES: 3 DAGEN/WEEK

sept-okt '22

18 u/week

Tijdens wisdom classes doe jij nieuwe perspectieven op, doordat wij klassikaal verschillende inspirerende experts zullen spreken. Zij geven ons een beeld van de laatste innovaties, vertellen ons over hun ervaringen en brengen over wat hun veld van expertise zo bijzonder maakt. Vanuit deze veilige en vertrouwde omgeving heb jij alle ruimte om jouw vragen te stellen. Ook doen wij regelmatig workshops, zodat jij nog beter aanvoelt welke thema's bij jou passen.

Moment 1: Psychologie en beïnvloedingstechnieken. debatteren en workshop

Moment 2: De invloeden van cultuur. debatteren

Moment 3: Het immuunsysteem, DNA en ons brein. debatteren

Moment 4: Waar is het 'leven' begonnen? debatteren

Moment 5: De financiële wereld. debatteren

Moment 6: Het klimaat en wat wij kunnen leren van de natuur. debatteren

Moment 7: Werelds grootste visionairs en meest ontwikkelde beschavingen. debatteren

Moment 8: Verdient iedereen een gelijkwaardige rechtszaakdebatteren
Moment 9: Politiek: wat moet er nú volgens jou anders? debatteren en workshop

Moment 10: Wat gebeurt er in ons universum? debatteren

Moment 11: Een probleemoplossend onderzoek doen. debatteren

Moment 12: Augmented en virtual reality, cryptocurrencies en het bouwen van apps. workshop

Moment 13: De wereld van acteren en toneel. workshop

Moment 14: Duurzaam ondernemen. debatteren

Moment 15: Wat voor leider ben jij? debatteren

Moment 16 : Jezelf in balans krijgen en houden. debatteren en workshop

Moment 17: De kunst van (grafisch) ontwerpendebatteren en workshop

Moment 18: Het effect van hospitality en verleiden. debatteren en workshop

Moment 19, 20 en 21: Wat is jouw ambitie? workshop

Door elkaar uit te dagen en onderzoek te doen naar deze thema's vergroot jij niet alleen je algemene kennis, maar ook het relativerend vermogen en zelfreflectie worden sterk ontwikkeld. Daarnaast doe je nieuwe perspectieven op die bij zullen dragen aan jouw uiteindelijke studiekeuze.

BEDRIJFSONDERZOEK: 3 DAGEN/WEEK

nov-dec '22

18 u/week

Na het eerste blok van jouw Powerjaar-reis heb jij via klassikale inspiratie, (eventuele) proefcolleges en individuele coaching onderzocht waar jouw hart écht sneller van klopt.

Tijdens jouw bedrijfsonderzoek-blok matchen wij jou aan een inspirerend bedrijf zo dicht mogelijk in lijn met jouw studierichting van voorkeur. Zo ervaar jij in de praktijk hoe er wordt gewerkt bij een bedrijf in jouw gekozen sector.

 

Wat wordt er van jou verwacht?

Samen met andere Explorers vorm jij het onderzoeksteam voor het betreffende bedrijf.

Jullie krijgen een aantal 'problemen' of verbeterpunten toegereikt waar dit bedrijf tegenaan loopt en jullie onderzoek naar mogen doen. Dit doen jullie door bijvoorbeeld op verschillende afdelingen mee te kijken, interviews af te nemen en door marktonderzoeken te doen.

Op basis van jullie onderzoek stellen jullie een creatief reflectieverslag op vanuit de gedachte: Wat zou jij anders doen als jij de baas zou zijn?

Vanuit Powerjaar krijgen jullie alle natuurlijk ondersteuning en begeleiding die jullie nodig hebben.

Wat leer jij van dit onderzoek?

Op deze unieke wijze maak jij van dichtbij mee hoe er op verschillende afdelingen wordt gewerkt, ontwikkel jij jouw communicatieve en creatieve vaardigheden en bouw jij een enorm netwerk op voor na jouw Powerjaar. Hierdoor kun jij veel beter beoordelen of jouw beeld van een bepaald beroep/functie klopt en of dit bij jou past.

Uiteraard zal deze onderzoeksperiode ook op jouw CV in jouw voordeel werken!

BIJDRAGE AAN EEN GOED DOEL: 3 DAGEN/WEEK

jan-feb '23

18 u/week

Tijdens jouw Powerjaar doe jij veel (nieuwe) ervaringen op die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en aan de vragen: 'Wie ben ik' en 'Wat wil ik'.

Om dit nog verder te ontwikkelen lever jij in deze laatste fase van jouw reis samen met andere Explorers 3 dagen per week een bijdrage aan een goed doel. In Nederland kun jij kiezen uit Het Rode Kruis, Greenpeace en Stichting Present.
Maar je kunt er ook eventueel voor kiezen om in het buiteland een bijdrage leveren aan een goed doel via onze partner SIW. Hiervoor is een eigen bijdrage vereist, maar krijg je korting via Powerjaar.

Denk hierbij aan het organiseren van een evenement voor kansarme kinderen of aan het begeleiden van onwel geworden feestgangers tijdens een festival. Bij het Rode Kruis krijg jij bijvoorbeeld ook een EHBO-cursus waar jij de rest van jouw leven profijt van hebt. Vaak zijn de initiatieven voor een goed doel gebonden aan datgene waar op dát moment behoefte aan is.

Daarnaast heb jij de mogelijkheid om bij deze organisaties in de huid van het bestuur en grote projecten te duiken. Jij brengt dan in kaart welke relaties relevant zijn voor - bijvoorbeeld - het Rode Kruis om een succesvol project te kunnen implementeren. Denk hierbij aan deskresearch en interviews met ketenpartners, wat uiteindelijk mag worden gepresenteerd aan het bestuur van deze organisatie. Uiteraard krijg jij ook tijdens dit traject volledige begeleiding waar nodig.

Jij ziet van binnenuit hoe deze goededoelenorganisaties opereren, samenwerken met diverse instanties én jij leert om te gaan met de verschillende behoeftes van onze maatschappij.

Bovenal ervaar jij hoe goed het voelt 'om te geven zonder daar fysiek iets voor terug te krijgen'. 

Tot slot staat jouw bijdrage, naast je maatschappelijke verplichting, natuurlijk onwijs goed op je CV!

AFSLUITING POWERJAAR: FESTIVAL!

mei '23

één dag

Alle Powerjaar-studenten hebben in deze fase al een definitieve studiekeuze kunnen maken en krijgen van ons - ondertekend door alle betrokken managers/CEO's - een 'Brief van aanbeveling'. Via deze brief kun jij aan alle toekomstige instanties en werkgevers laten zien dat jij jouw Powerjaar succesvol hebt afgerond, welke competenties jij hebt ontwikkeld en dat wij jou steunen en aanbevelen!

Op deze laatste dag kijken wij terug op de reis die jullie hebben doorgemaakt met de hoogtepunten van jullie gezamenlijke bevindingen en opgedane inspiratie.

Hierna sluiten wij het jaar én de dag ceremonieel af met een Powerjaar-festival!

Tijd voor een feestje!
Student schrijft op bord

KOSTEN

Deelnemen aan Powerjaar kost €3.900,-.

Tot 30 juni bieden wij jou een korting van 7,5% (€292,50) aan. Wanneer je na een oriënterend gesprek besluit een Powerjaar te willen volgen, dan mag jij via een motivatiebrief van een half A4tje aangeven waarom dit programma jou aanspreekt en wat je ervan verwacht te zullen leren. Zo denk jij al na over je toekomst en kunnen wij je in ruil een leuke korting aanbieden!
 

Wij stimuleren alle deelnemers om naast een Powerjaar ook te werken, zodat jij deze investering grotendeels zelf kunt betalen. Stel dat jij 2 dagen per week, 8 uur per dag werkt en €9,- per uur verdient, dan verdien jij in 6 maanden tijd €3.456,- tijdens jouw Powerjaar!

 

Om de investering voor iedereen mogelijk te maken mag het bedrag in termijnen worden betaald en onder bepaalde voorwaarden is het zelfs mogelijk om gebruik te maken van het tussenjaarfonds. Mocht je hier meer over willen weten, vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Tot slot worden de reiskosten tijdens de bedrijfsbezoeken in blok 2 & 3 (door de meeste bedrijven) vergoed!

Motivatiebrief t/m 30 juni: 7,5% korting!
Let op: nog maar 4 plaatsen in september!