POWERJAAR-LOGO-Final-Icon-Only-Depth-removebg-preview.png

Het jaar waarin jij ervaart waar jouw passie ligt en welke studie op jouw lijf geschreven staat!

JOUW POWERJAAR AGENDA

My Morning Timeline (1).gif

START VAN JOUW REIS

sept. 2022

feb. 2023

Jij komt in een team met in totaal 15 gezellige, optimistische en gemotiveerde studenten, die in dezelfde fase zitten als jij.

Jouw reis start met de introductiedag, waar jij kennis maakt met het programma en met jouw mede Powerjaar-studenten.

Daarnaast vindt in september ook jouw eerste maandelijkse coachingsmoment plaats, waarin wij een start maken met het verkennen van de gewenste studierichting(en). Via deze coachingsmomenten begeleiden wij jou één op één gedurende jouw hele Powerjaar-reis, zodat jij je maximaal kunt ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Daarnaast stemmen wij op basis van jouw studievoorkeur(en) met jou af wanneer en hoe vaak jij tijdens jouw Powerjaar proefcolleges op hogescholen en/of universiteiten wenst te volgen.

Tot slot starten wij het jaar actief met de maandelijkse sportclinic, waarin wij elkaar op een sportieve en gezellige wijze nog beter leren kennen en uitdagen om meer uit jezelf te halen!

MASTERCLASSES: 3 DAGEN/WEEK

sept.-okt. 2022

feb.-maart 2023

18 u/week

Tijdens de klassikale masterclasses wordt jij uitgedaagd op verschillende thema's door inspirerende sprekers. Per moment debatteren en doen we samen onderzoek naar de volgende thema's vanuit de gedachte: 'Question everything'.

Moment 1 en 2: Hoe pas jij psychologie toe?

Moment 3: De wonderen van ons brein.

Moment 4 en 5: Waar is het 'leven' begonnen?

Moment 6: Wat kunnen wij leren (en overnemen) van de natuur?

Moment 7 en 8: Wie zijn werelds revolutionaire visionairs?

Moment 9: Prinsjesdag: wat moet er nú anders?

Moment 10 en 11: Hoe werkt ons universum?

Moment 12: Innovatiebootcamp.

Moment 13: Wat is cultuur?

Moment 14: Cryptocurrencies: hype of de toekomst?

Moment 15: Wat voor leider ben jij?

Moment 16 : Jezelf in balans krijgen en houden.

Moment 17: Ben jij een goede verleider?

Moment 18: De effect van hospitality.

Moment 19, 20 en 21: Wat is jouw ambitie?

Moment 22, 23, 24: Studieoriëntatie-dagen: professionals op bezoek. 

Door elkaar uit te dagen en onderzoek te doen naar deze thema's vergroot jij niet alleen je algemene kennis, maar ook het relativerend vermogen en zelfreflectie worden sterk ontwikkeld. Daarnaast doe je nieuwe perspectieven op die bij zullen dragen aan jouw uiteindelijke studiekeuze.

BEDRIJFSONDERZOEK: 3 DAGEN/WEEK

nov.-dec. 2022

april-mei 2023

24 u/week

Na het eerste blok van jouw Powerjaar-reis heb jij via klassikale inspiratie, (eventuele) proefcolleges en individuele coaching onderzocht waar jouw hart écht sneller van klopt.

Tijdens jouw bedrijfsonderzoek-blok matchen wij jou aan een inspirerend bedrijf zo dicht mogelijk in lijn met de studierichting waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Zo ervaar jij in de praktijk hoe het werken bij een bedrijf in jouw gekozen sector - en wellicht jouw toekomstige werkgever - eruit ziet en of dat bij jou past.

 

Wat wordt er van jou verwacht?

Samen met 2 andere Powerjaar-studenten vorm jij het onderzoeksteam voor het betreffende bedrijf.

Jullie krijgen een aantal 'problemen' of verbeterpunten toegereikt waar dit bedrijf tegenaan loopt. Dit zou kunnen betekenen dat jullie in kaart brengen welke producten en diensten er worden aangeboden en hoe dit aansluit op de behoefte in de markt (de doelgroep). Dit doen jullie door bijvoorbeeld op verschillende afdelingen mee te kijken, interviews af te nemen en door marktonderzoeken te doen.
Daarnaast zou een bedrijf aan jullie kunnen vragen om in kaart te brengen hoe aantrekkelijk zij als merk én als werkgever zijn voor o.a. de volgende generatie werknemers (dus ook voor jezelf).

Op basis van jullie onderzoek stellen jullie een creatief reflectieverslag op vanuit de gedachte: Wat zou jij anders doen als jij de baas zou zijn?

Vanuit Powerjaar krijgen jullie alle natuurlijk ondersteuning en begeleiding die jullie nodig hebben.

Wat leer jij van dit onderzoek?

Op deze unieke wijze maak jij van dichtbij mee hoe er op verschillende afdelingen wordt gewerkt, ontwikkel jij jouw communicatieve en creatieve vaardigheden en bouw jij een enorm netwerk op voor na jouw Powerjaar. Hierdoor kun jij veel beter beoordelen of jouw beeld van een bepaald beroep/functie klopt en of dit bij jou past.

Uiteraard zal deze onderzoeksperiode ook op jouw CV alleen maar in je voordeel werken!

BIJDRAGE AAN EEN GOED DOEL: 3 DAGEN/WEEK

jan.-feb. 2023

juni-juli 2023

24 u/week

Tijdens jouw Powerjaar doe jij veel (nieuwe) ervaringen op die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en aan de vragen: 'Wie ben ik' en 'Wat wil ik'.

Om dit nog verder te ontdekken lever jij in deze laatste fase van jouw reis samen met 4 andere Powerjaar-studenten 3 dagen per week een bijdrage aan een goed doel.

Denk hierbij aan het organiseren van een evenement voor kansarme kinderen of aan het begeleiden van onwel geworden feestgangers tijdens een festival. Bij het Rode Kruis krijg jij bijvoorbeeld ook een EHBO-cursus waar jij de rest van jouw leven profijt van hebt. Vaak zijn de initiatieven voor een goed doel gebonden aan datgene waar op dát moment behoefte aan is.

Daarnaast heb jij de mogelijkheid om bij deze organisaties in de huid van het bestuur en grote projecten te duiken. Jij brengt dan in kaart welke relaties relevant zijn voor - bijvoorbeeld - het Rode Kruis om een succesvol project te kunnen implementeren. Denk hierbij aan deskresearch en interviews met ketenpartners, wat uiteindelijk mag worden gepresenteerd aan het bestuur van deze organisatie. Uiteraard krijg jij ook tijdens dit traject volledige begeleiding waar nodig.

Jij ziet van binnenuit hoe deze goededoelenorganisaties opereren, samenwerken met diverse instanties én jij leert om te gaan met de verschillende behoeftes van onze maatschappij.

Bovenal ervaar jij hoe goed het voelt 'om te geven zonder daar fysiek iets voor terug te krijgen'. 

Tot slot staat jouw bijdrage, naast je maatschappelijke verplichting, natuurlijk onwijs goed op je CV!

AFSLUITING POWERJAAR

feb. 2023

juli 2023

één dag

Alle Powerjaar-studenten hebben in deze fase al een definitieve studiekeuze kunnen maken en krijgen van ons een 'Brief van aanbeveling'. Via deze brief kun jij aan alle toekomstige instanties en werkgevers laten zien dat jij jouw Powerjaar succesvol hebt afgerond en dat wij jou als individu steunen en aanbevelen!

Op deze laatste dag kijken wij terug op de reis die jullie hebben doorgemaakt met de hoogtepunten van jullie gezamenlijke bevindingen en opgedane inspiratie.

Hierna sluiten wij het jaar én de dag ceremonieel af met een Powerjaar-feest!

Tijd voor een feestje!
Student schrijft op bord

KOSTEN

Deelnemen aan Powerjaar kost €3.900,-.

 

Wij stimuleren alle deelnemers om naast een Powerjaar ook te werken, zodat jij deze investering volledig zelf kunt betalen. Stel dat jij 3 dagen per week werkt en €7,- per uur verdient, dan verdien jij in 6 maanden tijd €4.032,-.

Goed om te weten: een deel van jouw bijdrage gaat naar ons Powerjaarfonds, waardoor jij direct meehelpt aan een beter onderwijssysteem. Lees meer over ons fonds op deze pagina.

 

Om de investering voor iedereen mogelijk te maken mag het bedrag in termijnen worden betaald en onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om gebruik te maken van het tussenjaarfonds. Mocht je hier meer over willen weten, vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Tot slot worden de reiskosten tijdens de bedrijfsonderzoek en goede doelen-periodes door de organisaties vergoed!

Een Powerjaar wat voor jou?