top of page
Powerjaar tussenjaar studiekeuze studeren havo vwo welke studie

DE MISSIE VAN POWERJAAR

"Powerjaar bouwt aan de brug tussen het middelbaar- en hoger onderwijs & de professionele wereld.

Samen brengen wij de volgende generatie dichter bij innovaties en uitdagingen van de toekomst.

Om te kunnen transformeren naar een wereld met minder burn-outs en met méér (werk)geluk."

Educatie loopt parallel aan ontwikkeling.

Echter leven wij in een wereld waarin we van jongs af aan constant prestatiedruk ervaren en onvoldoende tijd nemen voor (zelf)reflectie. Daardoor leven we vaak het grootste gedeelte van ons leven met de vragen: 'Waar ben ik nou écht goed in?' en 'Ben ik wel gelukkig met mijn carrière en hoe ik mijn leven heb ingericht?'.

Op de middelbare school wordt van jonge studenten verwacht om keuzes te maken die impact zullen hebben op de rest van hun leven. Veel studenten hebben op dat moment - terecht - nog niet een (reëel) besef van wat zij later willen worden. Vaak komt dit doordat wij op die leeftijd nog niet bewust zijn van onze talenten of passie in het leven én omdat jongeren nog relatief weinig levens- en praktijkervaring hebben kunnen opdoen.

De overtuiging van Powerjaar is dat iedereen over talenten beschikt, maar dat deze lang niet altijd worden ontdekt via ons huidig onderwijssysteem.

Ons programma biedt studenten de unieke kans om op verschillende manieren te ervaren waar hun hart sneller van klopt en wat zij belangrijk vinden in het leven. Hiervoor gebruiken wij een mix van de volgende stijlen: wisdom classes, coaching, proefcolleges, praktijkonderzoek, purpose en vrijwilligerswerk.

Door onze talenten te ontdekken, worden wij ervan bewust waar onze krachten en interesses liggen, wat zal bijdragen aan meer mentale rust, zelfverzekerdheid én geluk. Samen met alle betrokken professionals dragen wij bij aan een meer betrokken, gelukkiger en ambitie-gedreven volgende generatie!

Missie Powerjaar: Over
bottom of page