zomer
POWERJAAR-LOGO-Final-Icon-Only-Depth-removebg-preview.png

"The world is your oyster"
 

In deze periode van je leven heb je het druk zat met bijbaantjes, sporten, studeren, uitgaan, je rijbewijs halen, op vakantie gaan met vrienden en misschien heb je zelfs al je ware liefde gevonden. Jij hebt in ieder geval genoeg aan je hoofd, maar nu sta jij voor de volgende belangrijke stap in jouw leven: je studiekeuze!

Door écht te luisteren naar de behoeftes van studenten, hebben wij het concept 'tussenjaar' in een geheel nieuw jasje gestoken.

WAAROM JUIST WÉL EEN POWERJAAR!

MEER ZELFINZICHT
 

Jij hebt tegenwoordig nog meer studiedruk, hogere studieschulden, een overweldigend studieaanbod en leeft met de logische vragen als ‘wie ben ik’ en ‘wat wil ik’ eigenlijk?

Tijdens een Powerjaar bieden wij één op één coaching en begeleiding aan en doen we samen klassikaal onderzoek naar verschillende thema's buiten jouw 'comfort zone'. Hierdoor ontwikkel jij een breder perspectief, een sterker relativerend vermogen en persoonlijke wendbaarheid.

BETERE STUDIEKEUZE 

Het aantal hbo en universitaire studenten die zijn opleiding afrondt is de afgelopen 10 jaar afgenomen van 58,7% naar 49,1%.
Een derde valt al in het eerste studiejaar uit omdat de studie niet voldoet aan de verwachtingen.

Klik HIER om dit onderzoek te lezen (pag. 8).

Ook heeft 59% van de Nederlanders een baan die niet aansluit op de studie.

Door voldoende de tijd te nemen om op onderzoek uit te gaan vóórdat jij je studiekeuze maakt verhoog je de kans dat jij de kans dat een studie bij jou past én dat jij een baan vindt die past bij jouw gekozen opleiding!

Klik HIER om dit onderzoek te lezen.

JE GUNT JEZELF DE TIJD 

De overtuiging van Powerjaar is dat iedereen over talenten beschikt. Echter komen deze lang niet altijd tot ontplooiing, doordat wij vaak niet voldoende de tijd nemen om in onszelf te verdiepen.

Door juist vóór het hoger onderwijs op ontdekkingsreis te gaan, word je ervan bewust waar jouw krachten en interesses écht liggen. Dit draagt bij aan meer mentale rust, zelfverzekerdheid en aan een gelukkiger gevoel bij jouw studiekeuze en toekomstige carrière.

Ook wordt de kans dat jij later een burnout krijgt hierdoor verkleind.

NIEUW & UNIEK TUSSENJAAR 

Wij bieden jou de kans om 2 maanden onderzoek te doen bij een inspirerend en hip bedrijf. Hierdoor wordt het gat tussen de theorie en de praktijk kleiner.

Daarnaast lever jij 2 maanden een bijdrage aan een goed doel om te ervaren hoe fijn het voelt om terug te geven. Naast het ontwikkelen van een maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel, komt je hierdoor ook dichter bij jezelf te staan.

Een Powerjaar wat voor jou?