top of page
Powerjaar tussenjaar na havo vwo studiekeuze
Dit is het logo van Powerjaar

"The world is your oyster"
 

In deze periode van je leven heb je het druk zat met bijbaantjes, sporten, studeren, uitgaan, je rijbewijs halen, op vakantie gaan met vrienden en misschien heb je zelfs al je ware liefde gevonden. Jij hebt in ieder geval genoeg aan je hoofd, maar nu sta jij voor de volgende belangrijke stap in jouw leven: je studiekeuze!

Door écht te luisteren naar de behoeftes van studenten, hebben wij het concept 'tussenjaar' in een geheel nieuw jasje gestoken. Ons stressvrije inspiratieprogramma prikkelt jouw creativiteit en geeft je vertrouwen. Jij verkent, ervaart en voelt op een unieke wijze welk beroep en studie jouw passie verwezenlijkt! Een jaar waarin jij in zes maanden je perfecte studiekeuze ontdekt én daarnaast voldoende tijd hebt om bijvoorbeeld heerlijk op (wereld)reis te kunnen gaan!

WAAROM JUIST WÉL EEN POWERJAAR!

JOIN DE POWERCIRCLE

Bij Powerjaar bouwen wij aan een sterkere volgende generatie. Enerzijds via ons inspiratieprogramma die jij tijdens jouw tussenjaar kunt volgen. Anderzijds doen wij enorm ons best om onze bevindingen (zoveel mogelijk wetenschappelijk onderbouwd) te communiceren met decanen en ministers die het onderwijs vormgeven. Wij streven ernaar dat er continu verbeteringen worden doorgevoerd vanuit een eerder stadium: het middelbaar onderwijs.
Dit kunnen wij natuurlijk nooit zonder jouw betrokkenheid en inzichten! Daarom kun jij tijdens jouw Powerjaar ervoor kiezen om de PowerCircle te versterken. Dit betekent dat jij - zelfs ná jouw Powerjaar - meedenkt, stemt en beslist over hoe wij (onderbouwd) vinden dat het onderwijs in Nederland beter vorm kan worden gegeven.  

BETERE STUDIEKEUZE

Stop met overhaast een studiekeuze maken! Je verliest daardoor vaak veel tijd en energie, wat tot onnodige frustraties kan leiden. Investeer juist nú in jezelf om te gaan ontdekken vanuit een andere mindset dan de traditionele schoolbanken!

Het aantal hbo en universitaire studenten die zijn opleiding afrondt is de afgelopen 10 jaar afgenomen van 58,7% naar 49,1%. 

Een derde valt al in het eerste studiejaar uit omdat de studie niet voldoet aan de verwachtingen.

Klik HIER om dit onderzoek te lezen (pag. 8).  

Door voldoende de tijd te nemen om op onderzoek uit te gaan vóórdat jij je studiekeuze maakt verhoog je de kans dat jij je studie afmaakt én een baan vindt die past bij jouw gekozen opleiding!

POSITIVITEIT & VERTROUWEN

Jij hebt tegenwoordig nog meer studiedruk, hogere studieschulden, een overweldigend studieaanbod en leeft met de logische vragen als ‘wie ben ik’ en ‘wat wil ik’ eigenlijk?

Bij Powerjaar geloven wij in het positieve effect van groepsdynamiek én persoonlijke aandacht. Jij komt namelijk in een (kleine) groep van 15-20 jongeren te zitten met dezelfde missie: het achterhalen van je passie! In deze reis staat vertrouwen centraal, waardoor iedereen zichzelf kan zijn en vragen durft te stellen.

De thema's die wij klassikaal behandelen liggen soms buiten jouw comfortzone, waardoor jij een breder perspectief, sterker relativerend vermogen en jouw persoonlijke wendbaarheid ontwikkelt.

Naast de klassikale begeleiding, coachen wij jou ook op individueel niveau en geven wij jou eerlijke reflectie, zodat jij nog meer uit jezelf kunt halen

INSPIRATIE & ERVARING

Powerjaar is een inspiratieprogramma als onderdeel van jouw tussenjaar. Enerzijds bouwen wij aan een programma om jou een (power)boost te geven vóór jouw volgende stap: het hoger onderwijs. Anderzijds hebben wij bewust gekozen voor een periode van 6 maanden, zodat jij tijdens jouw tussenjaar ook inspiratie kunt opdoen door bijvoorbeeld reizend de wereld te ontdekken!

Een ander veel voorkomend, vervelend probleem is dat studenten na het behalen van hun zuurverdiende diploma vaak te horen krijgen: 'Mooi diploma, maar je hebt te weinig ervaring.'. Daarom krijg jij aan het eind van jouw Powerjaar een brief van aanbeveling die is ondertekend door de managers/CEO's van de bedrijven waarmee jij hebt samengewerkt. Sterker nog, misschien werk jij al tijdens je studie bij dat bedrijf!

JE GUNT JEZELF DE TIJD

Jij bent uniek en kunt ongelofelijk veel bereiken in jouw leven! Hoewel dit voor iedereen anders is, zijn wij ervan overtuigd dat wij allemaal over talenten beschikt. Echter komt dit lang niet altijd tot ontplooiing, doordat wij vaak niet voldoende de tijd nemen om in onszelf te verdiepen.

Door juist vóór het hoger onderwijs op ontdekkingsreis te gaan, word je ervan bewust waar jouw krachten en interesses écht liggen. Dit draagt bij aan meer mentale rust, zelfverzekerdheid en aan een gelukkiger gevoel bij jouw studiekeuze en toekomstige carrière.

Ook wordt de kans dat jij later een burnout krijgt hierdoor verkleind.

Daarom helpen wij jou bij het ontdekken van jouw passie, zodat jij het maximale uit jezelf kunt halen!

Word jij één van de Explorers bij Powerjaar?

bottom of page