top of page
Powerjaar tussenjaar studiekeuze studeren havo vwo welke studie Oprichter

Allan Barzndji
 

DE ZOEKTOCHT

Aangenaam! Mijn naam is Allan Barzndji.

Ik ben geboren in het Koerdische gedeelte van Irak, waar ik samen met mijn twee zussen en ouders ben opgegroeid. Mijn vader was daar een civiele ingenieur en mijn moeder lerares aardrijkskunde en geschiedenis. Mede daardoor hadden we in Koerdistan een heel prettig leven, totdat de oorlog (opnieuw) uitbrak. 

Hierdoor ben ik, op vijfjarige leeftijd, met mijn familie gevlucht naar Moskou als tussenstation. Daar hebben wij ruim een jaar gewoond, totdat het mogelijk werd om een doorreis te maken naar Nederland, waar wij sindsdien wonen.

Mijn passie in het leven is van jongs af aan 'samen de wereld een stukje beter maken', maar ik wist natuurlijk niet hoe ik dit exact kon waarmaken. Zoals de meeste karaktereigenschappen is dit ontwikkeld vanuit enerzijds 'nature' (genetisch) en anderzijds 'nurture' (omstandigheden).

 

Na mijn 6 VWO trachtte ik mijn passie op jonge leeftijd (18) te vertalen in het genezen van mensen via de studie geneeskunde. Echter werd ik hier helaas voor uitgeloot, waardoor ik - net als vele studenten - genoodzaakt was om in een korte tijd een andere studie te kiezen.

Een jaar er tussenuit gaan om in mezelf te verdiepen werd door mijn omgeving gezien als zonde van de tijd. Hierdoor richtte ik me op algemene (brede) studies en ging mijn keuze uiteindelijk uit naar bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit, terwijl ik geen affiniteit had met economie op de middelbare school (ik heb namelijk natuur en gezondheid afgerond). Na mijn bachelor heb ik mijn master behaald in Finance and Accounting en begon ik direct aan mijn carrière bij ING Private Banking.

In mijn zoektocht naar mijn passie heb ik bij ING de functie van Private Banker bekleed, waar mij de kans werd geboden om mezelf zowel op professioneel als persoonlijk vlak, in de breedste zin van het woord, te ontwikkelen: van Lean Six Sigma-specialist en Purpose-coach tot aan beleggingsspecialist.

Tijdens mijn reis, vanaf de universiteit tot aan mijn carrière bij ING, heb ik regelmatig met het gevoel rondgelopen: 'Zou een andere studie niet beter bij mij passen?' en 'Had ik deze kennis maar toen ik jonger was!'. Denk aan o.a. kennis van solliciteren, omgaan met financiën, het belang van netwerken en het ontdekken van basisregels in de psychologie. Het was soms vallen, maar wel altijd opstaan.

In mijn reis ben ik tot het besef gekomen dat mijn passie op sommige momenten onverwachts duidelijk naar voren kwam, terwijl andere momenten juist erg veel energie kostten. Beide emoties en ervaringen waren wél noodzakelijk om erachter te komen wat bij mij past. Zo ben ik tijdens mijn opleiding tot Purpose-coach bij ING (naast mijn functie als Private Banker) erachter gekomen dat mijn passie in de kern bestaat uit het begeleiden van mensen in het vinden van hún passie in het leven.

Mijn lering hieruit is dat men zichzelf continu moet uitdagen door zich op nieuwe terreinen te begeven, waardoor men daadwerkelijk ondervindt wanneer zijn of haar passie op de voorgrond treedt. Soms 'lijkt' iets minder uitdagend en heb je hiervoor een zetje nodig. Echter blijft iets daadwerkelijk ervaren veruit de meest effectieve manier om te onderzoeken of datgene écht bij jou past. Mijn overtuiging is dat wij niet jong genoeg kunnen starten met de ontdekkingsreis naar onze passie.

Daarnaast zie ik het als de verplichting van eenieder om opgedane kennis, ervaringen en inspiratie door te geven aan de volgende generatie. Zonder het delen van kennis hadden wij als mens zijnde onszelf nooit zó kunnen ontwikkelen.

 

Door mijn idealen en passie te combineren is Powerjaar ontstaan.

Samen met inspirerende organisaties en professionals begeleiden wij gemotiveerde jongeren in het ontdekken van de talenten en de passie die hen speciaal maakt, waarmee zij zichzelf en de wereld een stukje beter kunnen maken.

Powerjaar tussenjaar studiekeuze studeren havo vwo welke studie
bottom of page